Szezámmagos rántott ponty

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A panír szerintem majdnem mindenki barátja, legyen szó bármilyen húsféléről, vagy akár zöldségről. Ezennel egy kis magos megoldást választottam újításként, s a szezámmag különleges íze tényleg megbolondította a ponty amúgy is kellemes ízét. 

Hozzávalók 4 főre

 

  • 12 szelet ponty
  • 10 dkg  liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg  zsemlemorzsa
  • 5 dkg szezámmag

Sütéshez


  • olaj


Elkészítés


  1. A halszeleteket lesózzuk, és 30 percig hagyjuk állni.
  2. Közben felverjük a tojást pici ételízesítővel.
  3. A zsemlemorzsába pedig beleszórjuk a szezámmagot, és jól összekeverjük vele.
  4. Majd a húst az ismert módon bepanírozzuk.
  5. Forró olajban közepes lángon pirosra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

 

Koncz Eszter