Joghurtpácos panírban sült hal cukkinisalátával

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

A joghurtpácos, prézlis hal hasonlít a rántott halra, de jóval egyszerűbb elkészíteni. A kukoricás prézli nem más, mint kukoricás kenyérből készült morzsa, amely helyettesíthető zsemlemorzsával, vagy bármilyen kenyérmorzsával. A cukkiniből hasonló salátát készíthetünk, mint az uborkából, annyi különbséggel, hogy az öntetet melegen adjuk a vékonyra gyalult cukkinihez. 

Hozzávalók 2 főre


  • 2 szelet tilápia hal vagy más filézett tengeri hal

A páchoz:


  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma 

A panírhoz:


  • 1 bögre kukoricás kenyérmorzsa vagy tetszés szerinti durvább zsemlemorzsa
  • napraforgó olaj a sütéshez

A cukkinisalátához:


  • 2 db közepes zsenge cukkini

Az öntethez:


  • 1,5 ek fehérborecet
  • 0,5-0,7 dl víz
  • 1 tk cukor
  • 1 kk só
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • frissen őrölt borskeverék

elkészítés

A halszeleteket megszórjuk sóval.A joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, beleforgatjuk a halszeleteket, és 10 percig pácoljuk.A joghurtos halat kukoricás kenyérmorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. (Panírozáskor ügyeljünk arra, hogy a morzsa jól tapadjon a halra. Sülés közben a halat lapát segítségével fordítsuk meg, mert könnyen törhet a halhús.)A cukkinit vékonyan legyaluljuk, enyhén sózzuk.Az öntet hozzávalóit összekeverjük, melegítjük, és a cukkinire öntjük.

Jó étvágyat hozzá!

Koncz Eszter