Papírban sült hal

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Nagyon egyszerű receptre vágytam, ami nem jár különösebb rumlival. A papír miatt (ha ügyesek vagyunk) nem kell tepsit sikálni. A családban nagy sikert aratott a recept, remélem, nektek is ízleni fog.

Hozzávalók 3 főre

  • tengeri halfilé
  • 1 teáskanál fehérbors
  • 1 dl olaj
  • zsírpapír

Uborkamártáshoz:

  • 8 dl tejföl
  • 4 cikk fokhagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 1 teáskanál fehérbors
Elkészítés
 

A halat megmossuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zsírpapírokat megkenjük egy kevés olajjal, majd a papírcsomagok végeit behajtjuk. Sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Párolt rizzsel körítjük és uborkamártással. Az uborkamártáshoz a hozzávalókat felkockázzuk, majd alaposan összekeverjük. (Én pirospaprikával is kiegészítettem a receptet, adott neki egy plusz ízt.) Tálalásig a hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Koncz Eszter