Rapala 2012 – A NAGY Visszatérések

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Ragadozóhalaink nagy bánatára ismét kapható ez a Rapala által gyártott egyik legkedveltebb és legfogósabb wobbler. A pergető horgászok hosszú böjtölés után ismét használhatják ezt a szinte univerzális wobblert. A CountDown Jointed 9 és 11 cm-es típusai nyugalmi helyzetben lassan süllyednek ez által a meghorgászni kívánt vízterület szinte bármely rétegében használható. 

A csali vízre érkezése után hagyjuk a csalit a kívánt mélységbe süllyedni, és amikor ezt elérte kezdődhet a bevontatás. A kétrészes balsa test és a speciálisan meghajlított terelőlapka eggyüttes következményeként nagyon intenzív mozgásba kezd, melynek az éhes ragadózók nem nagyon tudnak ellenállni.


A hat különböző szín biztosítja továbbá, hogy mindenféle átlátszóságú vízen jól alkalmazható legyen a wobbler.


Színei a CDJ modelnek: S, P, RT, TR, MD, B,  SFC, GFR, FT, HT, PK, BTR, CLN

Rapala Shallow Fat Rap zömök testű, nagy felhajtóerejű, erős veretésű balsafa wobbler is a Rapala újdonsága. Kis terelőlapjának és felúszó kialakításának köszönhetően a víz legfelső területeiben mozog. Az SFR alacsony légellenállása miatt jól dobható így segítségével  a távolabbi rablóhal tanyák is elérhetővé vállnak. Megfelelően meredek bottartás és lassú csalivezetés mellett a Shallow Fat Rap akár a víztető közvetlen közelében is vezethető, de gyorsabb behúzással viszont 1-1,5 méteres mélységbe is lemegy. Kiváló harcsa wobbler. Remek választás olyankor, amikor a harcsa a felszínen úszó kisebb állatokat, vagy a felszín alatt, esetleg sekély vízben fellelhető, táplálékhalakat veszi célba. Nappal, a víz felső rétegeiben táplálkozó balinok becsapására is sikeresen alkalmazható. Megfelelő körülmények között természetesen ezzel a felszíni fat rap-el is eredményesek lehetünk süllő és csuka horgászatánál.

Színei az SFR 05 modelnek: CLF, CW, FT, HT, GFR, AF, P, S, PRT, RH