Anyu grillhala

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Ha most rágondolok és lelki szemeim előtt lefestem a grill színét és állagát, egyszerűen összefut a nyál a számban. A csirkehús vagy marha mellett bizony a hal is ugyanolyan finom grillezve, mint ők. Ha csak nem jobban! Itt egy recept, mely után kiélvezhetjük a porhanyós halhús minden ízét.


Hozzávalók:

  • bármilyen szálka nélküli filézett hal
  • fokhagymakrém
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

Egy tálba nyomunk a fokhagymakrémből, hozzáreszeljük a citromhéjat, ráfacsarjuk a citrom levét. Ízlés szerint borsot és egy kevés olívaolajat adunk hozzá, majd jól összekeverjük. Bepácoljuk a halat ezzel a szósszal (én szoktam hagyni legalább 1-2 órát, hogy jól átjárjál az ízek a halat). Utána vagy grillen vagy serpenyőben mindkét oldalán megsütjük (ha grillen sütöm, én szoktam alátenni alufóliát, mert különben szétesik az egész. Sőt a szélét is felhajtom, hogy az a jó kis szósz ne a faszénre kerüljön).
Hozzá szinte bármi ehető. Aki fogyókúrázik, ehet hozzá párolt zöldséget vagy valamilyen zöldsalátát, aki pedig nem, eheti rizzsel, sültkrumplival, fehérkenyérrel.

Ja!! És a szószt nem elfelejteni kitunkolni az alufóliából!

Apropó:

A fagyasztott halfiléknél VIGYÁZNI a szálkákra, mert előfordulhat!

Jó étvágyat hozzá!

Koncz Eszter