Walter Tamás

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Sikeres üzletember, remek horgász, sorra nyeri a versenyeket. Horgászok és gyermekeik szívesen fotózkodnak vele, sok ember példaképként tekint rá. De vajon mi a titka? Mitől ilyen népszerű? Hogyan érte el mindezt? Most pedig mindenki figyeljen, kiderül, kis is az a Walter Tamás! Hobbiként indult nála a horgászat, majd életformája és a munkája lett. Édesapjának köszönheti ezt a szenvedélyét, aki már 3-4 évesen beavatta a horgászat rejtelmeibe. Mikor 14 évesen megtapasztalta a győzelem ízét első horgászversenyén, mámorossá vált tőle. Azóta is rendszeresen versenyez.

Közgazdaságtudományi egyetemen, gazdálkodási szakon tanult, ám érezte, hogy nem ez lesz a végső cél életében. Már akkor olyan munkát szeretett volna megélhetésül, ami anyagilag kielégítő, de elég ideje marad mellette a versenyzésre – ami ugyancsak időigényes. Üzletemberként, sikeres vállalkozóként, a Walterland tulajdonosaként úgy érzi, elérte, amit akkor eltervezett. Magyarország legnagyobb kiskereskedelmi vállalkozását üzemeltetve, úgy mondhatjuk, elérte a célját.

Mi lehet a titka a sikeres vállalkozásnak és a győzelmeknek?

Nem tagadja, nyílván a szerencsén is múlt, hogy így alakult az élete. Jókor, jó helyen indította el vállalkozásait. Fontos, hogy megfelelően időzítsen az ember, és az elsők között legyen, bármibe fog is. Hiszen az esély mindenki adott, de nem mindegy, mit kezd vele. A lehetőséggel élni kell! Ő mindent egy lapra tett fel, ami nyilvánvalóan rizikós volt, de tét nélkül nincs siker.

Elkötelezettsége visszatükröződik mindenből, amibe fog. Mind az üzleti életben, mind a horgászatok alkalmával, rengeteg emberrel hozta össze a sors. Ezekből olykor szorosabb barátságok szövődtek. Nyitott személyiség, aki mindenkihez pozitívan, mosolygósan áll.

Ám aki azt hinné, hogy milyen könnyű neki, téved. Ez az élet is sok lemondással jár, de hát valamit valamiért. Tudni kell rugalmasnak lenni, hisz van, hogy épp hazaérkezett, de már indulnia kell tovább. Sok idő és energia szükséges a siker fenntartásához. Így lett ő világpolgár, akinek az utazás az élete természetes részévé vált. Büszke arra, hogy olyan emberek az ismerősei, akik bármikor segítenék a bajban. Főként Hollandiában van sok személyes kapcsolata.

Mindemellett a magyar női világbajnok csapat egyik kapitánya, ezáltal sok szakmai és menedzseri feladat adódik számára. Több nyelven beszél, fontos döntéseket hoz a Walterlandban a termékeket illetően, a többi döntést pedig nyugodt szívvel hagyja a munkatársaira, akikben tökéletesen megbízik.

Vajon ennyi győzelem és bajnoki cím után – mind hazailag és nemzetközileg – hogyan vélekedik sikereiről?

Kétszeres világbajnokként úgy érzi, a megszerzett sikert senki nem veheti el tőle. Büszke eredményeire, arra, hogy világbajnok lett kétszer. Ez teljesen érthető, hisz összesen van egy négyszeres, egy ötszörös, egy-két kétszeres, és harminc egyszeres világbajnok.

Szerinte egy egyszeres világbajnokra is emlékezhetnek sokáig, hiszen ha profi az illető, akkor pályafutása menedzselése is zökkenőmentesen zajlik. Olaszország stílszerű példa erre. Ezzel ellentétben az amatőr versenyző még erre nem képes, így könnyebben elfelejthetik. A lényeg, hogy a pályafutás folyamatos legyen.

„Bajnoknak lenni és bajnoknak maradni. – Jelentős különbség.”

Életét ennyi idő elteltével már el sem tudja képzelni a horgászat nélkül. Anélkül, hogy valamilyen úton-módon köze legyen hozzá. Teljesen természetes ez egy olyan ember szájából, aki az egész életét ennek áldozta.

Sikerének legújabb gyümölcsére példa, hogy a Magyar Horgászválogatott Feeder csapatát nemzetközi sikerre vitte. A belgiumi Gentben, a II. Feeder Világbajnokságon a holland csapat mögött a magyarok ezüstérmet szereztek, olyan nagy horgásznemzeteket megelőzve, mint Anglia, Németország, Olaszország vagy Dél-Afrika. Sőt, az egyik csapattag, Erdei Attila 120 versenyző között az első helyen végzett, így egyéni világbajnok lett!

Ennek a bajnokcsapatnak a szövetségi kapitánya Walter Tamás, aki horgásztudását önzetlenül átadva nagyon sok embernek segít sikereket elérni tanácsaival, praktikáival. Úgy gondolom, még nagyon sokan fognak neki köszönetet mondani ezért, és példaképként tekint majd rá a következő generáció is!

 

Karikás Brigitta