Pityókás ponty

Minden címke 322


Mutasd az összes cikket...

 Egy kifejezetten férfias főétel, amely nem csak, hogy szemet gyönyörködtető a reszelt sajt miatt, de elképesztően finom is.

  • 1 kg filézett pontyszelet, 
  • 1 kg hagyma (a pácoláshoz), 
  • 40 dkg gomba, 
  • 2 dl tej, 
  • 2 dl vörösbor, 
  • 5 dkg liszt, 
  • 10 dkg reszelt sajt, 
  • 1 csokor petrezselyem, 
  • őrölt bors, só, a sütéshez olaj

A felszeletelt besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával és legalább négy-hat órát rajta hagyom. Ezután a hagymát leszedem, a halat lisztbe mártom és forró olajban kisütöm. Sorban egymás mellé, tűzálló tálba rakom. A maradék zsiradékon a tisztított, apróra vágott petrezselymes gombát megpirítom és a zsiradéktól lecsepegtetve, a lerakott halszeletekre terítem, megsózom, megborsozom, majd a vörösborral meglocsolom. A maradék zsiradékot kevés liszttel megszórom, nagyon kicsit megpirítom és a tejjel felfőzöm, végül a halszeletekre öntöm. Reszelt sajttal dúsan meghintem és csupán addig sütöm amíg a mártás egyet rottyan, a sajt pedig kellően megolvad.

Jó étvágyat kívánok!


Koncz Eszter