9 999,00 Ft felett Ingyenes szállítás!
Még 9 999,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!


Minden címke 131Mutasd az összes cikket...

Rablóhalas Külföldi Horgásztúrák II.

Ha nem szeretnél egyedül utazni, nincs semmi baj, hiszen rengeteg szervezett horgásztúra elérhető már. A minden évben, több időpontban indított túrák arra szolgálnak, hogy minél élvezetesebbé tegyék a Te horgászélményed. A világ minden tájára várnak 10-12 fős csoportokat, s a kitűnő szervezés biztosítja, hogy minden az elvártnak megfelelően működjön. Így garantálják, hogy valóban életed kalandjában legyen részed!

Olaszország Po-folyó

Milyen halakat foghatunk Olaszországban, és milyen vizeken horgászhatunk?

A gigantikus harcsák horgászata a Pó-folyón a horgászat különleges ágának minősül. A hatalmas szerelékek, valami az a tudat, hogy bármelyik pillanatban magunknál is súlyosabb halat foghatunk ki, az egész harcsázást kivételesen izgalmassá teszi.  

A kifogott harcsák súlya 20-40 kg között változik, de rendszeresen fordulnak elő jóval nagyobb példányok. A csali, mely a Póhoz látogató harcsahorgászok között a legnépszerűbb, egy 200 grammos úszó alá felfüggesztett, élő, 30 cm-es angolna.
Az élő csalin kívül a fenekezést is alkalmazzák. Nem túl népszerű, bár hatékony a nagyon mélyre merülő wobbler segítségével alkalmazott trolling is. Szintén alábecsült módszernek mondható a pergetés, amely egy nehéz gumihallal vagy wobblerrel felszerelve (éjjel) váratlan eredményeket hozhat. A harcsán kívül a Póban más halak is élnek. Nagy népszerűségnek örvendenek az óriási és nagy számban élő pontyok (30 kg-ig) és süllők.

Hol történik a horgászat?

Olaszország legnagyobb folyója, a Pó, a maga 650 kilométerével a világ egyik legjobb harcsás vízének számít. Évről évre harcsázó horgászok ezrei vándorolnak, hogy kipróbálják szerencséjüket ezen a csodálatos vízen, ahol körülbelül negyven éve figyeltek fel először ezekre a pompás teremtményekre. A közben eltelt időszak alatt annyira megerősödött a harcsaállomány, hogy a Pó-folyó ma már Európa legjobb harcsás vízének számít. Mindezt elősegíti az enyhe, mediterrán klíma, és a táplálékban gazdag folyó. A hihetetlenül gazdag kishalállománynak köszönhetően a harcsák rekordnagyságúra nőnek.

Fontos, hogy horgásztanyánk nem a Pó deltában helyezkedik el, hanem attól 200 km feljebb a folyón! Mit jelent ez? Kevésbé horgászott , és terhelt vizet, jobb esélyeket, nagyobb átlagos egyedsúlyt, hiszen ezen a területen kizárólag C&R horgászatot engedélyeznek! Ebben a táborban a 2009-es eddigi rekordfogás 255 centiméter hosszú, és körülbelül 114 kilogramm súlyú volt. A szezon első 6 hetében 50 db 2 méter feletti harcsát fogtak a Wallercamp vendégei! A szálláshely gazdái igyekeznek megmutatni a legjobb helyeket, és a leghatékonyabb fogási technikákat. Még magas vízállás esetén is rendelkezésre áll elegendő számú, csendes, nyugodt horgászhely. 

Szezonok, mikorra tervezzük a túrát?

A Pó folyó harcsái legjobban áprilistól május végéig kapnak, valamint a a nyári meleg éjszakák kiválóak, a felszín közelében táplálkozó harcsák elejtésére. Nyáron a stabil időjárási és vízállási viszonyok szintén az eredményes horgászatot segítik. A szeptember is eredményes időszak a Pó folyón harcsázás szempontjából egész október végéig. Persze a lehűlő víz hőfokának alakulása, és az időjárás jelentősen befolyásolja az eredményességet.

Hogyan utazzunk?

Legcélszerűbb természetesen gépkocsival utaznunk, a távolság Budapesttől kb. 920 kilométer. Velencéig kényelmes autópályán mehetünk, ha többen ülünk egy autóban, a költség is megoszlik, tehát minden szempontból ideális megoldás az autó. Autópályadíjakkal, üzemanyaggal kb. 60 000 Ft-ból kijön az útiköltség oda-vissza.
A javasolt útvonal Rábafüzes-Graz-Tarvisio-Verona-Mantova-Cesole. Mantovától az SS62 számú úton haladjunk Parma és Borgoforte irányába, majd tovább Cesole felé.  Itt találhatóak az apartmanok, mindössze pár lépésre a folyótól, valamint a jól kiépített, kényelmes sátrakkal rendelkező kemping is. Figyelem, a navigáció automatikusan Szlovénián át tervez, és így kb 100 km-el rövidebb, DE ebben az esetben 35 euró pluszban jön még autópályadíj formájában Szlovéniában! Ha  Ausztrián keresztül megyünk akkor a 10 napig érvényes matrica mindössze 8 euróba kerül. Szlovéniában a büntetés 380 euró, ha nincs matrica, tehát vigyázzunk.

A szálláslehtőségekről

1. Apartman

A csodálatos fekvésű, 600 éves épületekből álló, lombard stílusú La Motta vendégház, célszerűen berendezett, apartmanokat kínál. Pár méterre a szállástól folyik össze a két nagy folyó, a Pó és az Oglio, maga a hajókikötő is csak pár lépésre található. Az apartmanok mindegyikében van nappali és jól felszerelt konyha tűzhellyel és hűtőszekrénnyel. A lakások fűthetőek, és fürdőszobájukban folyamatos a melegvíz-ellátás, ami egyébként Olaszországban nem mindenhol jellemző. Hálózsákot, vagy takarót mindenképpen hozzunk magunkkal, matrac és párna benne van az árban. Az apartmanokat tisztán kell átadni, a külön takarítás díja 30 Euro. A szállást 12 órától tudjuk elfoglalni, és 9.30-ig kell elhagyni őket. A táborhoz közel találhatunk boltokat, ahol hazai árszínvonalhoz közeli árakon szerezhetünk be élelmiszert és italokat. Szintén nem messze található a Lilia pizzéria, ahol már 5 eurótól kaphatunk malomkeréknyi pizzát, de legdrágább pizza is csak 8 euró. Személyesen teszteltük, nagyon finom a pizza ezen a helyen, sőt az édesség is, de jóféle sört csapolnak, a finom borokról nem is beszélve.

2. Outdoor - saját sátorral

Ha valaki minél több időt szeretne a szabadban tölteni, ezt megteheti közvetlenül a vízparton sátorozva. Érkezéskor partnerünk átadja a motorcsónakot, és megmutatja az általa javasolt horgászhelyeket, illetve sátorhelyeket. A horgászok nincsenek magukra hagyva, hiszen a La Motta panzióban zuhanyzási lehetőséget, parkolót, valamint hűtőszekrényt biztosítanak a vendégek részére, és a társalgóban bármikor leüllhetnek egy közös sörözésre és tapasztalatcserére. Nyugágy heti 20 EUR áron bérelhető.

Milyen szolgáltatásokat tartalmaz a túra ára?

 • Szállás, jól felszerelt apartmanokban /vagy kempingben 7 éjszakára,
 • Jó minőségű motorcsónakok 7 napra,
 • Horgászengedély,
 • Részletes tájékoztató a horgászvízről (horgásztérkép),
 • 24 órás telefonos ügyelet, asszisztencia.

A túra ára apartmanban                                  570 euró/fő*
Outdoor horgászat esetén mindössze       450 euró/fő*
Nem horgászó útitárs                                      395 euró/fő* (apartmanban)

Kazahsztán Ili folyó

Milyen halakat foghatunk Kazahsztánban, és milyen vizeken horgászhatunk?

Kazahsztán a volt Szovjetúnió utódállama, a világ 9. legnagyobb kiterjedésű országa. Az ország területének nagy részéről nincs lefolyás a tengerekbe. Nagy lefolyástalan pusztai tavak alakultak ki: a Kaszpi-tenger, az Aral-tó és a Balkas-tó. Ez utóbbi vízgyűjtő területéhez tartozik az Ili-folyó, mely a maga 1400 kilóméterével Ázsia egyik leghosszabb folyója.
 

Almaty-tól 320 km-re, északra kezdődik az Ili-folyó 650 négyzetkilométernyi deltavidéke, mely meghaladja a Balaton méretét. Rengeteg halfajtára horgászhatunk itt, a harcsák mellett pontyra, amúrra, márnára, süllőre és tokhalra is. Leghíresebb azonban a folyó egyedülálló harcsaállománya, mely miatt a világ minden pontjáról utaznak ide a horgászok. A táborban rendszeresen vezetik a vendégek fogásait, és elképesztő számokkal találkozhatunk. Május, júniusban nem ritka, hogy egy hét leforgása alatt 10 horgász 3-400 db (!) harcsát is fog. Ezek között 10 felett van a 2 méternél nagyobb halak száma, és 160-nál is több az 1 méter feletti kifogott harcsák száma. Ezeket az eredményeket, más horgászvizeken szinte lehetetlen produkálni.

Sok horgász egybehangzó véleménye szerint ez a világ legjobb harcsás vize. A kapitális méretű nagybajszúak mellett hatalmas nyurgapontyok, balinok, süllők és keszegek is várják a kalandra éhes horgászokat.

Szezonok, mikorra tervezzük a túrát?

Kazahsztán nagy részén kontinentális éghajlat várja az ideérkezőket, viszonylag kevés csapadékkal. A nyári szezonban nagyon magas a nappali hőmérséklet, éjszaka viszont erőteljesen lehűl a levegő.  A horgászat szempontjából legkedvezőbb időszak a június hónap.

Hogyan utazzunk?

Budapestről, Almaty-ig repülővel, egy európai átszállással, majd a repülőtértől a horgásztanyáig a partnercég terepjáróival. A túra árában már benne van a repülőtéri transzfer. A legkedvezőbb árral, és minőségben a Turkish Airlines járatával utazhatunk.

A túrára mindenképpen vigyünk magunkkal:

-    kényelmes ruházat és cipő,
-    könnyű pólók és ingek,
-    vízálló ruhák az esős napokra,
-    meleg ruházat hűvősebb időre,
-    hálózsák,
-    naptej és fejfedő,
-    papucs,
-    fényképezőgép és/vagy kamera,
-    távcső,
-    kedvenc házipálinka és dohányzóknak cigaretta,
-    fejlámpa és elemlámpa,
-    szúnyogriasztó.

Legyenek nálunk alapvető gyógyszerek fejfájás, láz, hasmenés esetére. 

A szállás

Két tábor is a vendégek rendelkezésére áll, az egyik 4 km-re található Koshkarbay falutól, a másik pedig 40 km-re. Midegyik táborban 10 darab, kényelmes, szafari stílusú bungalló található. Ezekben két, széles és szunyoghálóval felszerelt ágy várja a vendégeket. A horgásztanyán teljes ellátást nyújtunk, napi háromszori meleg étkezés formájában. Mindegyik táborban két szakács főz a vendégek részére, elsősorban európai ételeket. A szeszesital (sör, bor, vodka) térítés ellenében fogyasztható. A tábor területén a szép konyhával felszerelt étterem mellett található még szauna, zuhanyzók és vízöblítéses WC is. 

Milyen szolgáltatásokat tartalmaz a túra ára?


 • Szállás kétágyas szafari bungalókban
 • 2 személyes, 25 lóerős stabil motorcsónakok, napi 10 liter üzemanyaggal
 • Horgászengedély
 • Minden hajóba horgászvezető, a túra teljes ideje alatt
  Teljes ellátás a túra ideje alatt
 • Transzfer terepjárókkal a reptérről a táborba, és vissza

A túra ára nem tartalmazza:

 • Budapest – Almaty repülőjegy (150-180 ezer Ft/fő illetékekkel),
 • Napi 10 liter feletti üzemanyagköltség (1,50 EUR/liter),
 • Alkohol tartalmú italok a horgásztanyán,
 • Borravaló a túravezetők és horgásztanya személyzete részére,
 • Biztosítás.

A túra ára: 1.790 euró/fő  + repülőjegy

Ebró folyó

Tekintettel az óriási érdeklődésre, az Adventure Fishing két szervezett túrát is indít a népszerű Ebró-folyóhoz. Mindkét túrához az októbert választották, hiszen ekkor már lecsengőben van a nagy kánikula, de még remekül kapnak az óriási harcsák és pontyok, és a süllőzni vágyók is megtalálják a számításukat. A horgászathoz nemcsak remek körülményeket, és teljes körű szervezést, hanem tapasztalt magyar túravezetőt is biztosítanak.

A választható időpontok:
1. 2012. október 13-20. (1 szabad hely)
2. 2012. október 20-27. (1 szabad hely)

Tervezett program:
1. nap: elutazás Budapestről menetrendszeri járattal Barcelonába. Transzfer a szálláshelyre, útközben vásárlási lehetőség szupermarketben és horgászboltban. Érkezés a horgásztanyára a délutáni órákban, eligazítás.
2-7. nap: horgászat Playas de Chacón mellett a Felső-tározón, magyar túravezető segítségével.
8. nap: transzfer a kora reggeli órákban Barcelonába, hazautazás Budapestre menetrendszeri repülőjárattal, érkezés a déli órákban.

 A túra részvételi díja: 229.900 Ft/fő

A fenti ár tartalmazza:

- repülőjegy illetékekkel Budapest-Barcelona-Budapest útvonalon,
- 7 éjszaka szállás kétágyas szobában, közös fürdőszoba és konyha használattal,
- 6 nap horgászat magyar túravezető segítségével,
- 15 lóerős motorcsónak használata a horgászat időtartama alatt (2 főre 1 hajó),
- horgászengedély,
- repülőtéri transzfer Spanyolországban.

A horgásztanyán kedvezményes, 60 euró/fő/hét áron lehet komplett horgászfelszerelést bérelni (2 db stabil harcsázó bot orsóval, fonott zsinórral, bottartók, ernyő, halmatrac, merítőszák, stb.). Kívánságra félpanziós ellátás rendelhető 120 euró/fő/hét áron. A részvételi díj nem tartalmazza a feladott poggyász, az utasbiztosítás és a kinti ellátás költségeit.

Koncz Eszter