Barátleves – Nem csak barátoknak

Minden címke 301


Mutasd az összes cikket...

Egyszerű előétel egyszerű hozzávalókkal, mely könnyen elkészíthető, mégis kiváló a hideg éjszakák átvészeléséhez.

Hozzávalók:

50 dkg pontyszelet,
1 diónyi vaj,
kávéskanálnyi reszelt vöröshagyma,
2 evőkanál liszt,
törött bors,
egy babérlevél,
egy csokor petrezselyemzöld,
só,
1 dl tejföl,
1 tojássárgája.

Ehhez a fantasztikusan finom, ám egyszerű leveshez az első lépés, hogy olvasztott vajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Ezt követően beletesszük az ujjnyi darabokra vágott halat, meghintjük liszttel és felengedjük 2 liter vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket, a friss, apróra vágott petrezselyemzöldet és 15-20 percig lassan forraljuk. A tojássárgáját simára keverjük tejföllel, erre merjük rá a forró levest olyan óvatosan, hogy nehogy összekapja a tojást. Pirított zsemlekockával megbolondítható!

Jó étvágyat kívánok!

Koncz Eszter