Ez a főétel rendkívül alkalmas nagyobb társaság fogadására, hiszen a kapor markáns íze nagyon különlegessé teszi. Ajánlom egy pohár fehérbor mellé!
Hozzávalók 4 személyre :
A megtisztított busát kifilézzük , nagyobb kockákra vágjuk, picit sózzuk és hűtőbe rakjuk. A hal gerincét 1 liter vízzel feltesszük főni. A hagymát kockára vágjuk, olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szintén kockára vágott paradicsomot és paprikát. Megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával majd a megfőtt, átpasszírozott hal alapevet rászűrjük. Hozzáadjuk a bort, a halszeleteket és ízlés szerint fűszerezzük. Rövid ideig kavargatás nélkül főzzük. A tejfölből habarást készítünk és az egészet beforraljuk. Ha felforrt, a tűzről levesszük. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk, hozzáadjuk a tojásokat, és a lisztet. Kikavarjuk és forró vízbe szaggatjuk. Ha megfőtt leszűrjük és egy pici olajjal meglocsoljuk, hogy ne álljon össze. Tálaláskor a galuskára halmozzuk a paprikást és a tetejét megszórjuk apróra vágott kaporral. Jó étvágyat kívánok!
Koncz Eszter