Busapaprikás tejfölösen kapros galuskával

Minden címke 308


Mutasd az összes cikket...

Ez a főétel rendkívül alkalmas nagyobb társaság fogadására, hiszen a kapor markáns íze nagyon különlegessé teszi. Ajánlom egy pohár fehérbor mellé!

Hozzávalók 4 személyre :


  • 60-80 dkg Busa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 1 nagyobb csomag kapor
  • 4 tojás
  • 60 dkg liszt
  • 2 dl tejföl 
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors édes pirospaprika, ételízesítő

A megtisztított busát kifilézzük , nagyobb kockákra vágjuk, picit sózzuk és hűtőbe rakjuk. A hal gerincét 1 liter vízzel feltesszük főni. A hagymát kockára vágjuk, olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szintén kockára vágott paradicsomot és paprikát. Megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával majd a megfőtt, átpasszírozott hal alapevet rászűrjük. Hozzáadjuk a bort, a halszeleteket és ízlés szerint fűszerezzük. Rövid ideig kavargatás nélkül főzzük. A tejfölből habarást készítünk és az egészet beforraljuk. Ha felforrt, a tűzről levesszük. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk, hozzáadjuk a tojásokat, és a lisztet. Kikavarjuk és forró vízbe szaggatjuk. Ha megfőtt leszűrjük és egy pici olajjal meglocsoljuk, hogy ne álljon össze. Tálaláskor a galuskára halmozzuk a paprikást és a tetejét megszórjuk apróra vágott kaporral. Jó étvágyat kívánok!


Koncz Eszter