A munka utáni rövid pecám helyszínének Magyarország második legnagyobb teljesítményű vízerőműve melletti szakaszát választottam a Tiszának. A tiszalöki erőmű megközelítésé nagyon egyszerű, Tiszalöktől nyugatra, a Tisza 518. folyamkilométerénél található. A horgászat célhala kezdetben harcsa később pedig a balin volt.

  • erőmű1

A vízierőmű környéke kiváló haltartó hely, itt eredményesen horgászhatunk békés halakra -ponty, keszegfélék, busa- és rablóhalakra egyaránt. A rablóhalak közül áradás idején harcsára van a legtöbb esélyünk, de az év minden időszakában nagy számban vannak jelen a süllők és a balinok.
A balinok ősszel általában nagyobb hordákba verődnek és vehemens kapásokat produkálnak, így, ha rájuk találunk igazi élmény pecában lehet részünk. Nyáron és ősszel a felszín közelében táplálkoznak. Télen nehezebb a dolgunk, mert nem árulják el magukat a látványos rablásaikkal, ilyenkor vízközt vagy fenék közelébe találhatóak meg.

A felszerelésem gerincét egy daiwa sweepfire 50 - 180 g 270 cm pergető bot és egy cormoran black bull 4000 pergető orsó adta, révén, hogy harcsapergetésre készültem. A dobra 0,14. fonott zsinór került körülbelül 30 cm-es fluorocarbon előkével. A csali pedig a számomra már sokat bizonyított salmo thrill, spinmad blade, és természetesen különböző súlyú balinólmok voltak.
 

A legfogósabbnak a Salmo thrill bizonyult, így röpke 3 óra alatt 6 balint sikerült fogni. A dobótávolság alapjául a gyakori rablások helyét, a sodorvonal külső ívét és a pillért vettem.
A csalivezetés terén a hideg víz ellenére is a gyors vontatás ,,belepöccintésekkel” volt a nyerő.
 

Az első balin érkezésünk után viszonylag hamar érkezett Salmo thrillre, rablásra dobva.

  Az utolsó egy órában gumihallal és twisterekkel próbáltam a süllőket horogra csalni a kövezés mentén, de sajnos sikertelenül.

 Egy igazi élménypecán vagyok túl. A nap folyamán minden kifogott hal sérülés mentesen visszanyerte a szabadságát. Bátran merem minden kedves horgásztársamnak ajánlani a tiszalöki Tiszát.