9 999,00 Ft felett Ingyenes szállítás!
Még 9 999,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!

Energofish Bolognai Bot

A bolognai botos technika, mint ahogy a neve is mutatja Olaszországbol terjedt el. Magát a technikát egy erősebb folyású folyó hatalmas paduc állományának a vadászatára találták ki. Az erős folyás és az egyetelnen meder késztette az olaszokat a körülmények megoldására. Mára már minden ország kifejszlesztette a saját technikáját. Hol nagyobb antennás úszókat használnak, hol spicc alatt horgásszák az etetést.

Maga a bot egy hoszabb sokgyűrűs könnyű finom parabolás dolog. Hozzá való orsórol a mai napig megy a vita. Mindenki más méretű orsót használ. Az 500-astól egészen a 2-3, vagy akár a 4ezres méretig elmerészkednek az meberek. A Tisza menti országok hamar rájöttek a módszer pozitív hatásaira. Szomszédos országaink a Szerbek, Románok profi módon alkalmazzák. A leggyorsabb időszakában a folyónak is könnyedén fogják a halakat. Maga a technika egy usztatásos módszeren alapul. A meghorgászható tavolság akár 25-30méterre is kiterjedhet. De akár 5-6méterre is könnyedén úsztathatunk. A kellő megfontoltsággal kialakított etetésen kell keresztül vezetni a végszerelékünket. Az előke hosszát a vízmélységhez kell igazítanunk, legyen szó akár 2 vagy akár 8 méteres mélységről.

Online horgászboltunk teljes bolognai választékának egyik legkiemelkedőbb tagja az Energofish bolognai bot - a Triana Twister bolo. A maga 8 méteres hosszával kellő távolságra elér mégis egy pehelykönnyű botot kapunk. Rendkívül nagy élményt nyújt a bot. A felhasznált anyag és a rentgeteg gyűrűzés végett magas árra számíthatnak az emberek, mégis megfizethető árban mozog. Súlya mindössze 426gramm, így a hosszú akár több órás horgászatra is kifejezetten alkalmas. Találhatunk kedvezőbb árfekvésben is bolognai botot. Amelyek B kategóriás parabolával vannak ellátva. Ennek a parabolának a lényege, hogy a bot felső harmada dolgozik mind a dobásnál, mind a fárasztásnál. A horgászat teljes spektrumában kiválóan dolgozik. Némely bot békazáras orsótartóval van ellátva. Kis botátmérőknél is alkalmas az orsó biztonságos és stabil rögzítésére. Használata rendkívül egyszerű szinte egy kézmozdulattal rögzíthető az orsó a botra. Ha valaki igazi folyóvízi horgász minden bizonnyal található egy bolognai bot a bottáskájában.

A teljes Energofish kínálatot ITT érheti el.

Mutass többet
Találatok száma: 1