Matrix bolognai bot

A bolognai módszer - mint ahogyan az a nevéből is sejthető – Olaszországból ered. Sajnos hazánkban manapság egy kissé feledésbe merült, holott a bolózás a folyóvízi horgászat talán legélvezetesebb módja. A spiccbotos technika korlátait ledönti és sokkal szélesebb lehetőséget kínál a horgász számára a folyókon történő halfogáshoz.

A bolognai egy 5-10m közötti, gyűrűsorral szerelt bot speciális orsótartóval. A gyűrűk magas, érzékeny, sérülékeny talpakon állnak és a bot hosszához képest kevés van belőlük. Az orsó ezen a boton elsősorban „zsinórtárolásra” szolgál, emiatt az orsótartó is leegyszerűsített. Az orsó méretétől függhet a dobástávolság, a bevontatási sebesség és a súlyelosztás, de az igazi szerepe itt nem egyezik meg a megszokottal.

A Matrix, a jól ismert Fox pontyozó márka finomszerelékes vonalának jellemzője, hogy a klasszikus, jól bevált eszközöket, megoldásokat új, modernebb külsővel ruházza fel. Nem volt kérdés, hogy a bolognai módszer eszközeit is egy új vonulat szerint alkotja meg.

Így jött létre a Matrix Reflex Bolo. Ez egy olyannyira tökéletes eszköz, amennyire csak lehetséges. A súlyelosztása hibátlan, a spicc érzékeny és sima akciójú, a nyéltag pedig erős, hogy a nagyméretű úszókat is tökéletes dobással juttathassuk a folyók kiszemelt helyére. A bottest ugyanakkor vékony, így könnyítve meg a kezelését. A magas talpakon álló gyűrűk csökkentik a zsinór bothoz tapadásának esélyét. A Matrix Reflex Bolo botot bátran ajánljuk mindazoknak, akik szívesen megismerkednének a bolognai módszerrel, hiszen ez egy igazán könnyen kezelhető eszköz megfizethető áron. A Halcatraz Horgászcentrum és horgász webáruház kínálatában többféle bolognai bot is megtalálható!

Mutass többet
Találatok száma: 1
Lista szűrése