9 999,00 Ft felett Ingyenes szállítás!
Még 9 999,00 Ft szükséges
A kosár üres.
Az Ön kosara jelenleg üres!

Nevis Bolognai botok

A bolognai bot elsősorban a folyóvízi horgászatra lett kialakítva. A bolognai botok a „mesék” szerint azért lett kifejlesztve, mert a spiccbotok árnyékot vetettek a tiszta folyókon, ezzel elriasztva az ott tartózkodó halakat. A halak gyanakvása végett muszáj lett távolabbra horgászni. Így jutottak arra az ötletre, hogy a spiccbot tulajdonságait ötvözzék az orsós botok tulajdonságaival. Nem akarták a spiccbotos módszer finomságát elveszíteni, így nem lehetett a tagokat merevebbé tenni. A bottest gerinces maradt, és ahogy a spiccbotok esetében, fokozatosan lágyul. A spicc pedig egészen érzékeny. Ügyes horgász kezekben egy nagyon eredményes horgászstílus lehet. Kezdésnek egy rövidebb bottal érdemes kezdeni. Ezzel elérhetőek az általában szükséges távolságok, de könnyebb a bot kezelése. Idő kell addig, amíg a bolognai bot kezes báránnyá változik. A rövidebb botok olcsóbbak is, mint hosszabb társaik. Mivel orsóval ellátott, a hal fárasztásában nem csak a bot játszik szerepet. Az orsó fékrendszere is nagyban kiveszi szerepét egy-egy szebb példány akasztása esetén.

Orsónak mindenképpen olyan érdemes választani, amelytől a nap végén sem szakad le a karunk.  Nagyon sokan vitatkoznak azon, hogy melyik is az ideális méret. Egészen az 500-as mérettől a 30-40-es méretig. Fontos, hogy a finom szerelékek miatt a fékrendszere kifogástalanul működjön, ne tapadjon.  A bolognai bot hátránya, hogy nagyon sérülékenyek a gyűrűi, és maga a bot is. Érdemes egy strapabíró botzsákot választani, amely lehetőleg bélelt legyen. A gyűrűvédőt mindenképpen, mindig helyezzük rá szállítás közben. A vékony talpak könnyedén elfáradhatnak. Esős időben meggyűlhet a bajunk a kevés gyűrű miatt a bolognai horgászbotokkal. A zsinór könnyen rátapadhat a bottestre, mely nem várt örömöket szerezhet. Erre mindenképpen figyeljünk, ha esőben bolognai bottal horgászunk.

A Halcatraz horgászcentrumban és webáruházban is találhatóak bolognai botok. Ezek közül az egyik legsikeresebbek a Nevis bolognai botok. Ezek közül bemutatnék párat:

A Nevis Nouvo botcsalád kiváló ár-érték arányával hívja fel magára a figyelmet. Kitűnő keszegezéshez, vagy képes nagyobb méretű pontyok úszóval való horgászatához. A spicc kialakítása kemény, a bot középső harmada viszont rugalmas, és aktívan dolgozik a fárasztás során. A bottest kétrétegű karbon erősítést kapott, mely növeli az élettartamát. 

A Nevis Patriot az egyre népszerűbb bolognai módszer kedvelőinek készült bot. A mély vizeken történő úszós horgászat elengedhetetlen kelléke. A Patriot gyors spiccakciójának köszönhetően gyorsan közvetíti a bevágást, és máris irányítható a nagyobb méretű kárász, vagy ponty. A gyűrűzés miatt sokkal nagyobb a mozgásterünk, mint a spiccbotos módszernél. Super Light SIC gyűrűkkel van ellátva a bot.

A Nevis Axum kedvező ár-érték arányú bolo botcsalád, amely keresztszálas karbonszövéses erősítéssel készül. Gyors bevágást tesz lehetővé a merev spicc kialakítás. A bottest középső harmada rugalmasabb, így nagyon jól dolgozik fárasztás során. Nem jelentenek számára gondot a nagyobb méretű pontyok sem. Bármelyiket válassza, úgy gondoljuk a halak réme lehet. 

További Nevis termékeket a linken talál.

Mutass többet
Találatok száma: 10

Nevis Nouvo 5,00m Bolognai Bot

Bruttó ár:
8 990,00 Ft / db
Villám nézet
Nincs raktáron Ez a termék jelenleg nincs raktáron, de Ön tud előrendelést feladni az adott termékre, így mi fel fogjuk tudni venni Önnel a kapcsolatot, amikor a termék újból rendelhető lesz!